Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΑΛΑ ΚΡΕΜ


Υλικά
·  1 1/2 κιλό φιλέτο
·  2 σκελίδες σκόρδο
·  1 κονσέρβα 500 γρ. μανιτάρια
·  βούτυρο ή μαργαρίνη
·  1/2 κούπα κρασί άσπρο ξερό
·  1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
·  καρώτα  φετάκια)
·  αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Κόψτε τα σκόρδα στη μέση και τρίψτε 
με αυτά το φιλέτο. Κόψτε το σε φιλετάκια 
μπουκιάς. Πασπαλίστε τα με λίγο πιπέρι. Σ' ένα τηγάνι βάλτε λίγη μαργαρίνη και σοτάρετε καλά τα μανιτάρια. Στραγγίστε τα από το βούτυρο και αλατοπιπερώστε τα. Στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές. Αραδιάστε τα σε πυρέξ που να χωράει στο φούρνο. Στο βούτυρο που έμεινε από τα φιλέτα ρίξτε στο κρασί και βράστε δυνατά ανακατεύοντας και ξύνοντας τον πάτο του τηγανιού με μια ξύλινη σπάτουλα, ώσπου να ξεκολλήσει κάθε ίχνος ψημένου κρέατος και ο πάτος να μείνει καθαρός. Η σάλτσα πρέπει να είναι πυκνή σα σιρόπι. Ρίξτε μέσα στη σάλτσα την κρέμα γάλακτος λίγη-λίγη, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα. Βράστε τη μερικά λεπτά. Περάστε την από ένα μεγάλο σουρωτήρι, για να γίνει λεία. και βράστε την 1'-2' ακόμη. Περιχύστε μ' αυτήν τα φιλετάκια και σερβίρετε τα αμέσως

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons